domov

   domov  

   natisni  

   zemljevid strani  

   e-pošta  

   kolofon
Recepti
Recepti

Segedin golaž

Sestavine za 4 osebe:

  • 60 dag svinine (pleče ali vrat)

  • 25 dag kislega zelja

  • 5 dl čiste goveje juhe

  • 4 lovorovi listi

  • 4 brinove jagode

  • žlica mlete paprike

  • 2 česnova stroka

  • pol čebule

  • žlica kuhanega masla

  • ščepec sladkorja

  • sol in poper

  • 12 krompirjev

  • 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja


  • Predpriprava:

    Kislo zelje operemo, dobro odcedimo in nekajkrat križno prerežemo. Meso narežemo na enako velike kocke. Česen in čebulo olupimo ter drobno narežemo. Brinove jagode zdrobimo. Krompir skuhamo in olupimo.

    Priprava:

    Kuhano maslo močno segrejemo, dodamo narezano čebulo, ki jo s sladkorjem karameliziramo. Dolijemo govejo juho, nato pa dodamo kislo zelje, česen in začimbe. Kuhijamo približno deset minut. Kocke mesa v ponvi hitro popečemo in dodamo k zelju. Vse skupaj kuhamo do mehkega približno pol ure. Krompirje nadevamo za deset minut na segedin golaž (da se segrejejo in navzamejo arome); nato jih poberemo iz posode in povaljamo v sesekljanem peteršilju. Jed po želji še malo začinimo. Segedin golaž postrežemo s peteršiljevim krompirjem.



    vir: Dober tek, št. 4: april 2005, str. 33


    zaposlujemo
    zaposlujemo sklop delo

    Smo družba, ki je z nenehnim vlaganjem v tehnologijo, razvoj in posodobitev proizvodnje, postala največja mesnopredelovalna industrija v Sloveniji. K sodelovanju vabimo vse, ki se želijo pridružiti uspešnemu kolektivu in s svojim znanjem ter delom prispevati k realizaciji zastavljenih ciljev.

    ogled prostih delovnih mest...

    novice
    SPOROČILO ZA JAVNOST -Izdelki Mesnin dežele Kranjske so neoporečne kakovosti





    si.Brand *****